album 375

2018-05-13
Det var det som ja förudspådde ! efter vår fin fina vinter så antog ja att det skulle bli en väldigt het och varm sommar och den kom som på beställning och i morgon och på tisdag så har dom lovat upp i mot 28 +
nästan som man längtar till midsommar så typ 12 till 15 + ;-)
vart fall så gjorde ja en paus i trädgårds arbetet idag det blev för varmt för mig vart fall, och åkte till bastnäs / älgtorpet i riddarhyttan och gick in i skogen i skuggan ett tag.
med mig så hade ja kameran på stativ och objektivet samyang f1,4 och min vandrings stav så ja kan hålla balansen bättre nuförtiden.
skogarna kring bastnäs bjuder på en fin natur och kultur
det finns rester från gruvor och gamla bo platser som idag har döljts i mossan mer eller mindre........på bilderna 40 till 43 är det rester från ett gammalt vatten hjul och vatten kraft hjulet finns ju inte kvar idag så klart men man kan se hur det kunde se ut en gång i tiden där och hur gammalt detta är ja det är ju ett fråge tecken men ja säger gustav vasa tid...........minst
man håller på att slå sig fördärvad innan man tar sig dit upp på dom hala stenarna gömda under mossan och här och var en hel del hål i marken.
tycker att det är lite märkligt av vår kommun att inte se dessa fin fina kultur arven vi har så mycket av här hemma , men det finns väl viktigare saker för kommunen idag...............kanske !
men lika bra det för då får man strosa runt ifred i skogarna och besöka dessa kultur arv helt alena utan en massa turist skyltar över allt.
som sagt så gillar ja mitt manuella samyang för detta ändamål av foto väldigt mycket och ännu bättre kan det bli om ja även köper mig ett 100mm macro och ett 135 mm samyang i framtiden.
senare nu ikväll så lastade ja kärran full igen med trädgårds avfallet så det blev ju bra ändå tillslut