album 368

2018-05-01
Första maj...........
Så här på arbetarnas högtidsdag idag, så besökta ja idag thorshammars verkstad utanför norberg.
Ett byggnadsminne idag, men förr så var det tillverkning här i lokalen av b,la ja allt ifrån ljuskronor till fettsprutor och mycket mera.
arbets styrkan var på 33 man och efter ett antal upphörande av tillverkning av olika föremål av olika år, så stängdes verkstan för gått 1983.
och nu idag ett arbetarmuseum.
med tanke om 1 maj idag och arbetarnas högtidsdag vet ja inte om det finns så mycket av arbetare kvar idag, om ni förstår va ja menar.
så här på 2000 talet så har vi ju det så ganska bra ändå mot förr då arbetana kämpade för nått gott och bra och tillsammans då med facken bakom ryggen.
har vi idag verkligen facken bakom oss !! ja jag bara undrar.
man är med i facket idag bara för att man ska vara solidarisk känns det som.
men förr kan ja tänka mig att det fungerade så här typ ..........att då kunde en från facket som var lokal på arbetsplatsen komma och sätta sig ner bland gubbarna vid fika bordet och kolla om allt var bra kanske tog upp en fråga och lyfte en fråga till högre ort, ja facket var en del av arbetarna på ett annat sett än det är idag, men ja kan ha fel som sagt.
men idag så upplever ja LO som en stor myndighet och en del av näringslivet .
första maj var nog så viktigt förr och har en del av historien som stor nytta
men idag på 2000 talet så upplever ja första maj som mest som en fin historia av nått som var bra förr och som man såg upp till.

föresten ! så fotade ja idag med en kamera så klart ! med ett objektiv och stativ som vanligt, objektivet var idag ett nytt igen med en liten test från min sida
det är ett manuellt pentax zoom 28-70 3,5/5,6 och kameran var även idag samsung gx20, snart dags att plocka fram pentax kameran igen som har nu fått vila allt för länge