album 364

2018-04-22
Köpet av den sigma 50-500 som ja tog upp häromsist kanske ja lämnar bakom mig just nu vart fall, trotts att en på kundtjänst kunde fixa mig ett sånt på en foto firma som ja känner men det skulle dröja tills i juni i så fall.
Har ju mest oldtimers i min foto samling och skulle därför kännas bra att kunna uppgradra med ett par nya objektiv så där.
Om ja ställde upp i vättern runden på cyckel skulle ja vinna då om ja köpte mig en ny bianchi cyckel, eller spelar ja bättre på fender stratokaster än på en landola.
ja det var väl ena konstiga gemförelser !
men åter igen undrar hur mycket nya objektiv gör igentligen för bilden som öget kan se förstås.
klart det är roligare med nya grejer så klart och framför allt lättare med dom nya så klart med så mycket hjälpmedel det är i dom nuförtiden.
ja vet ja hade ju mitt sigma 70-300 med ett os i sig helt bra att fota med på frihand.
Nåväl ja tog en tur idag med mina gammla grejor 4 st objektiv plockade ja med mig och ja använda allihop idag för olika ändamål.
och det var pentax telezoom 70-200 och det var ett pentax 50mm och ett chinon 135mm och det var ett samyang 85 mm och alla manuella och utan några som helst hjälpmedel i dom .
det som ja gillade mest det var chinon 135 mm den ger en fin bakgrunds oskärpa bokeh tycker jag på bländare 2,8 och samma med samyangen 85mm på bländare 1,4, men även dom övriga objektiven gillade ja starkt.
det ger ett fint lugn att fota med dessa manuella objektiven, man koncenterar sig mera av bilden-motivet tror jag.
och kamera huset idag blev även det en oldtimer min samsung gx20 som köptes in hösten 2009.
fungerar utan annmärkning än idag trotts att teckneng på knapparna är snart bortslitna på den.
ja summa sumarium blir väl att ta sig en funderar på vilket brännvidd av det nya objektivet ska bli för mig, har hittat på ett nytt för den delen.
nu så har mitt öga gått till ett sigma 18-35 /1,8 en sådan brännvidd har ja inte i min samling och det är ju klart en önskan av ett 70-200 /2,8 skulle ju inte sitta fel det heller.
men fram till dess så kör ja med mina oldtimers och ja tycker även dom levererar helt ok faktiskt Nästa foto tur så tar ja med mig några andra oldtimers till objektiv tänkte jag