album 345

2018-03-17 08:38
sportlovet 2010 är nog en av det kallaste mars som ja har vart med om, det är kallt även i år för årstiden och mycket snö kvar .
men hos min syster och familj i jämtland då vi var där så hade vi konstant kring
-30 strecket +-0 hela veckan då vi var där.
vi bodde som vanligt då i deras gäststuga som var storstugan eller som är det fortfarande, men nu ser det inte lika dant ut som då.
vi skidade åkte skoter och allt som man kan göra där i fjällvärlden t.ex åka in till östersund över isvägen på storsjön, det är nått som ja inte gillar det pirrar alltid lite i kroppen då man kör över isen helst i mörker.
men det är endast ca 2 mil då in till frösön då man kan fara över isen annars då man måste köra runt på landvägen blir det ca 8 mil enkel resa.
frösön och östersund bjuder på fint vinterparty som endast fjällvärlden kan bjuda på, t.ex att trä på sig en överlevnads dräkt i typ 40 sekundmeter eller gå in i en kup i -45 och göra olika övningar eller att gräva in sig i en bivak i en sovsäck och känna på värmen där inne, ja dom är duktiga på sånt att underhålla både barn och vuxna där uppe.
östersunds jamtli är ju ett måste då man hälsar på där uppe så klart
och sista morgonen innan vi åkte hemmåt igen så rök fylde ja storstugan
hustrun min som var på övervåningen och packa ropade till mig då ja var ute i bilen att det brinner, det brinner det brinner kom in
ja rusta in som aldrig förr och ja möttes av rök på hela undervåningen nästan
var bara det att brödrosten hade hakat upp sig och två franska skivor hade börjat att kolnat i den och korven i stekpannan på vedspisen var vid brända för ja hade glömt bort dom på spisen så naturligtvis så fick vi vädra ut det mesta röken och allt blev bra vid frukost tillslut