album 334

2018-03-04 17:41
Idag så var ja oppa redan vid 06,30 tiden, idag så var det en stor dag på året för en teve sändning .
satt och kolla på vasaloppet från början till slut med lite små undanflykter ut i köket för att fylla på med lite mera kaffe i koppen.
då när det var slut så for ja iväg med bil och skidor och till riddarhyttan.
idag så var det tänkt att ja skulle skida upp till övertjärn en nätt gammal körväg ca 1 km upp i skogen och det är en väg som ska vara oplogad i vanliga fall.
men just nu så hålls det på med skogsaverkning där uppe så döm av min förvåning då ja kom fram och skulle parkera då var vägen upp plogad.
kunde väl ha skidat på den plogade vägen, men det är inte lika kul som att skida uppe på ny snö och oplogat tycker jag. Så ja var upp och vände på plan bara och åkte sedan vidare mot ribäcken hållet i stället.
Bortför klosstjärn så parkade ja bilen igen och tog fram skidorna och skidade upp på en gammal körväg i ett gammalt skoterspår.
skönt att skida ljudlöst i skogen tänkte jag och det gick hur bra som helst och inga omkul körningar idag för mig.
men plöstligt så gick den högra staven av för mig mitt så där bara utan förvarning, blev genast lite marigt att skida fram med bara en stav märkte jag.
skida vart fall vidarte ett tag till och upp på ett hygge för att se om ja fick se några djur på avstånd. i övertjärn så sprang ja på två rådjur i den ljupa snön.
men här så var det alldels lungt och stilla. Valde då att skida tillbaka med en stav bara för det blev allt för marigt att hålla balansen med en stav bara vart fall för mig.Brottet på staven gjorde ja nog själv då ja tog staven som en typ hävarm för att komma över dom så höga snöplovallarna så det blev nog en spricka i den då skulle ja tro därför så gick den senare av.
men ja hade ett par till i reserv nere i källaren fick ja se och ja får försöka igen i nästa helg för en ny tur tänkte jag.