album 319

2018-02-10 18:46
Bara vitt .............
Ok det var inte nyplogat,men ändå farbart.
ja idag så tog ja mig en tur som ja inte har gjort på länge, en tur i turen så att säga.
tror ja åkte här senast i våras snart för ett år sedan.
riksvägen upp till malingsbo och vidare till ludvika var fin att fara på, enbart en fin riktigt vinterväg utan salt på , visst det kalvar hit och dit och det bullrar och skakar i bilen efter all is och snö på vägen, men som sagt en helt salt fri väg som både skonar bilen och naturen.
svängde av vid skräddartorp och stanna till vid skräddartorp fallet och plåta mina bilder där som ja har gjort 100 gånger innan !
fick mig en tankeställare på väg ner till fallet tillfots genom den meter höga snön, plötsligt så försvann min höger fot ner i ett hål i snön det är rikt med skrevor i berget där med olika hål här och var.
men då ja fastnade så fortsatte ja och gå fast ja satt fast med benet man gör ju så automatikst , men det kunde ha slutat med en bruten vrist och då man saknar mobiltäckning här och i stora delar av området så ja............
men ja gick uppför berget igen och ut till bilen igen och fortsatte vidare mot bredsjön och vidare till kloten var det tänkt idag !!
tänkte ja tar en genstickare över skogen med bilen så ja genar ner till kloten.
ok vägen var inte direkt ny plogat, men gått å väl farbar med vilken bil som helst
ja nästan !!..........
då ja hade åkt i 10 km på den smala skogsvägen och ja var högst 1km kvar till kloten ja då försvann vägen för mig !!
ni vet då man bara ser vitt och vitt ja då blir man nästintill snöblind i ögonen.
men ja kom körandes och plöstligt så började det gå tungt och ja stannade till och gick ur bilen, fick inte upp dörren på bilen knappt utan ja fick trycka upp dörren i snön fick se att ja hade åkt in i ett oplogat område på vägen.
kan ni fatta plogen hade slutat att ploga helt plötsligt 1 km från kloten på skogen, det fans ingen vall eller nått sånt nejdå det var bara snön som hade växt under bilen. presic som plogbilen hade lyfts upp och försvunnit från vägen.
jaja då satt man här då utan mobiltäckning och med bilen.
tillslut så kom ja därifrån och lyckades även att vända på vägen efter MYCKET om och men. då ja var vänd åt rätt håll igen så öppnade ja bakluckan på bilen och tog mig en kopp kok kaffe och bulle och satt och fundera varför plogbilen eller traktorn hade gjort så där bara utan vidare.
ok det var ett skidspår på vägen kan det ha vart så det var !!
ja ja ja drack upp kaffet och fortsatte milen tillbaka på skogsvägen och var allmänt irreterad av mig.men gladde mig åt att ja hade en 4 hjulsdriven bil.
ja i stället för att kunna gena ner till kloten så fick ja fortsätta nånn mil till på skogen på stora vägen genom skogen till finnfallet alltså nästan framme i kopparberg då hade ja kommit ut ca 1,5 mil bortför kloten.
härifrån så hade ja stora stritan hemmåt igen.
alltså ja började i skräddarbo och slutade med en sista bild vid djurlången och det hade börjat snöa igen.
på hemvägen så funderade ja var man ska se ikväll eller lyssna på!!
det är ju mello på svt och gay galan på tv 4 !!
melodifestivalen är för mig bollebompa sedan många år tillbaka och gay galan på tv4 ........ja....!!
tycker nog att det kan bli nått på netflix för oss ikväll eller varför inte ett antal vinyl skivor i stället för tv denna kväll.
spelade vart fall buck owens i bilen i dagens tur, brukar passa på att göra det då ja är själv i bilen då ja inte stör någon annan med min musik smak