album 312

2018-01-31 18:46
En underbar händelse trotts allt besvär innan...........
detta var under semestern 2013 vi hade missat färjan över till danmark och vi fick ta tåget hem igen med fullpackning med oss i famnen på tåget...... och allt hände så fort då vår bil gick sönder i hamnen i göteborg denna tidiga morgen.
så den historien lämnar ja nu den blir så lång annars !
utan ja börjar i princip där vi slutade i stället.
Några dagar senare så var bilen klar efter service i mölndal utanför göteborg och vi tog tåget ner igen med full packning i famnen igen så klart.
det var en resa som ja sent ska glömma, var princip livrädd var ja väl inte, men ifrån hallsberg ner till göteborg så låg tåget och ruska i närmare 200 km/h ibland, tänke vi kommer aldrig fram helskinnade men det gjorde vi så klart.
väl nere i göteborgs central skulle vi ta ett annat mindre tåg till mölndal och vi hittade ju så klart inte i den centralen, menar göteborgs central är ju inte lik vår här hemma i byn.
det är ju en jätte lik central som ett mindre sammhälle med butiker affärer och mat och ja allt !!
så ja fick i princip forsera kön i turist infon på centralen för att komma fram till en som satt där vid disken och svara på frågor och hjälp.
vart är vår perong, vart ligger den , hur kommer vi dit.............
så vi sprang vidare och till rätt perong och tåg som var i princip på väg att lämna centralen så vi han med med en liten marginal.
pust va skönt att sätta sig ner och vila benen och lämna ifrån sig all packning för en stund på tåget ner till mölndal.
framme i mölndal så skulle vi på rätt buss .
samma där hur stort som helst och massor av bussar som stog och väntade på kö, ja rusa runt och fråga buss efter buss om det var rätt buss till detta område vi skulle till, men det var det inte olch inte hjälpte det att ja fråga heller vilken buss som ja skulle kolla efter heller, ja pust sa jag säkert och lite till !!
plötsligt så fick vi se en buss rulla in mot oss då vi satt på våra växor eller packning och torka svetten i pannan och sa detta går inte !!
vi hade en tid att passa på bilfirman innan den stängde för dagen.
och ja sade då ja fick se bussen............detta är vår buss sa jag utan att veta och framdörrarna öppnade sig och där så satt det en chafför med en chafförs kepa och väst på sig och ja fråga är detta rätt buss och han sade ja!!
det tog lite tid att komma på bussen för oss med all packning, men han väntade tålmodigt och låg lite grann såg jag åt oss.
jaha ja vad kostar turen sa jag och plocka fram plånboken från den högra bakfickan och som sitter fast med en kedja i livremmen.
kostar sade han och titta på mig då ja hade plånboken öppen !
vet du inte att kontant systemet är borta sedan länge, vi tar bara via sms och vad det nu var för nått system.
oneeejjjjj brast ja ut hur gör ja nu då hur får ja tag på en biljett för bussen ja detta var inte sant sade ja till han.
han tittade på mig nästan lite chockartat och spärra sina ögon mot mig
plöstligt så började han skratta ! jo han började skratta kopiöst mycket och sedan sade han vart är ni ifrån ! kommer ni direkt från skogen eller vad !!
sedan så skrattade han igen.
men han sade hoppa in....... ja kör er gratis ända fram dit ni ska.
det var en äldre chafför som hade rattat buss i många år och han kunde sitt område för ja var placerad och stog upp hela resan bakom hans chaförrs stol och pratade med han, ja fick mig en väldigt fin tur fram till dit vi skulle och då han lämnde av oss så var han med ut och pekade med hela handen vägen fram så vi hittade.
Han sade att detta var det bästa som hade hänt han på åratal då han körde buss, då han fick möta oss så här roligt hade han inte haft på länge.
vi tog varandra i handen och vi tackade så klart för det så fina bemötande och för den fina servicen som vi fick.
klart man kände sig lite bortkommen efteråt så klart då man inte hade en aning om att kontant systemet var borta sedan länge, men så är det då man inte behöver eller kan färdas kollektivt där vi bor.
saaben var klar och den blev betalt och nu så var det slut på semester kassan trotts att inte semestern hade börjat knappt.
men vi hamnde i fjällbacka senare och det blev så fint så fint där.
men det är en annan historia