album 308

2018-01-28 16:19
Hovfjället..........
Jag struntar i princip väl i hur en bild blir tagen!
mobil eller kamera eller varför inte analog, bara det blir en bild spelar det ingen roll vilken teknik som har använts.
Men då ja ser idag 2018 hur kodak håller på att ta fram dia filmen Ektachrome igen på en film snutt på youtube och för att få in den igen för försäljning nu senare i år 2018, ja då kan man inte bara att bli glad igen vart fall för en hobby foto gubbe som jag.
det var så skrivet att kodak håller på med ektachrome igen och förhoppningsvis så drar dom igång labben igen för framkallning, ja det blir väll ett måste kan ja tänka mig !!
ja då är man där igen digitalt eller analogt spelar väl ingen roll vilken teknik som ligger bakom bilden !! men innebörden med att fota blir ju så mycket mera roligare och intressantare med just det analoga.
så tycker jag och så kan man inte ända mig i min tanke av foto och med foto.
Hovfjället semestern 2015 då vi for vi genom värmland och dalarna blev det en natt här för vila och foto och vilse i pannkakan !!
trodde först att vi inte skulle ta oss upp på fjället med bil och husvagn där bak var rätt så branta stigningar upp på fjället.
hade då saaben kvar en underbar bil för övrigt ! men att dra tungt och uppför med en framhjulsdrivningsbil enbart ja det blir så lätt spinn då på drivhjulen
men vi kom upp och vi kom ner dagen därpå utan större problem.
det största problemet blev då ja gick ut själv för en sväng med kameran, skulle bara ta mig en lätt titt var det sagt.
efter en timme eller så förståd jag att ja hade gått helt fel väg och var på väg bort helt å hållet från vårt håll och ja hade liksom vandrat ner ifrån fjället och var på baksidan om det i en annat pist system.
frugan som var kvar vid husvagnen hade sedan länge grillat klart middagen och väntade på mig tålmodigt.
vi hade samma mobiler då och vi hade samma inloggning på kartorna då i mobilerna och hon kunde se på dom att ja var helt på väg bort ifrån vårt ställe på andra sidan fjället och hon sade vänd och gå tillbaka !!
så ja vände och gick uppför och uppför och tillslut så var ja på toppen och fick se anläggningen igen nedanför mig och med husvagnen en bit nedanför.
gissa vad gott det smakade med grillat och en öl efteråt.
denna sommar fotade ja som mest med dia och det analoga och det var den sista sommaren som ja fotade så mycket med det analoga.
ja har fotat med lite negativ då och då efteråt, men har inte hittat och blitt nöjd med dom foto labben som ja har använt mig utav.
framkalla själv jo den tanken har funnits.
därför så ser ja med förhoppning med att kodak retur med film och labb kan bli riktigt intressant framöver och att då kan bli nån enstaka rulle dia igen för mig igen.
dessa bilder är fotade med agfa film och typ dia