album 301

2018-01-06 19:13
I kråkguldets spår..........
Jag har hela tiden trott att teve serien från 1969 kråkguldet spelades in i pershyttan utanför nora, där så står nämligen gruvlaven kvar än i dag röd och fin är den fortfarande.
Men efter lite mera noggrann läsning så spelades den in vid rödbergsgruvan som ligger mellan gytttorp och grythyttan avsides inne i skogen.
I tv serien så hetta gruvan horngruvan uppe på kråkberget men gruvan heter rödbergsgruvan i verkligheten.
kan förstå att dom valde denna plats efter mitt besök där idag.
den ligger väldigt avsides och dom fick väl lugn och ro här vid inspelningen kan tro. pershyttan ligger mera illa till den ligger mera i smeten utanför nora.
men inte var det mycket likt här idag vid rödbergsgruvan inte från man minns teve serien från 1969 har den både på vhs och dvd och det var inte så många veckar som ja såg serien på nytt strax före jul var det som ja tittade på den senast.
ja gillar den teve serien väldigt mycket från min barndom som ja mins den.
på slutet av serien så hittade staffan och arne källerud som var med i serien kråkguldet inne i berget, det var som det såg ut som på teven som en gruvstolle in i berget och ja gick där idag och snoka rätt på detta hål om ja kunde finna det eller denna öppning in i berget.
och nog fann ja den alltid men inte var det på marknivå heller den ligger rätt så långt ner från marknivå och dom måste ha haft hjälp ner då dom spelade in serien för att komma ner dit.
men ja var bra sugen på att hasa mig ner och det hade säkert gått vägen för mig......... men ja valde att avstå då ja var ensam utifall att!!
ja har blitt mera aktsam av mig från ja höll på att rasa ner i ett hål för några år sedan, då fick ja tag på en rot från ett träd och lyckades hasa mig upp igen.
kul vart fall att se gruvan eller området i verkligheten trots att gruvlaven inte finns kvar idag, den brann ner 1970 tror ja bestämt.
men denna ort nere i berget finns ju kvar för beskådning det fattas bara en till som är med och ett rep får se hur det bli till sommaren om det blir ett åter besök.
men efter detta så for ja vidare mot granhyttan !! som i själva verket är grythyttan idag