album 300

2018-01-05 17:08
Long time no see...........
Avslutade dagen med att besöka Hälleforsnäs bruks område, hälleforsnäs bruk som var norra europas största gjuteri en gång i tiden har ja svårt med att dessa kunde läggas ner överhuvudtaget ! nu består bruket av klädföretaget lager 157 b.la !!
skulle även ha vart vidare till wiråbruk som ligger ca 5 mil härifrån men valde att avstå att åka dit denna gång pga av att vädret blev så mycket värre.
det var regn och regn i luften och man fick hålla kameran torr så mycket det gick, nu är den väder anpassad kamera huset trots allt.
utan ja valde härifrån att bege mig hemmåt igen och i kungsör valde ja att stanna till på en firma en bilverkstad och hälsa på en gammal kompis från förr
Det var under 1980 talet som vi lärde känna varann vi körde rally bägge två han i sin bil och ja i min, pappa hans tillverkade en helt ny motor kan man säga till min rally amazon 1967 och det blev många långa timmar då i deras verkstad.
Han själv sonen var en toppåkare och var och är känd fortfarande i rally sammanhang trots att han inte åker lika mycket nu som förr.
men vi körde bägge två amazon på den tiden, han själv i en alltför högre dimision än en annan så klart, men vi träffades på dom olika rally tävlingarna då det begav sig.
Nu kan man inte gemföra han och jag på nått sätt trotts att vi är lika unga fortfarande ! men han var som sagt ett aktat namn och en känd förare i sin volvo det var inte jag på nått sätt , ja körde så gott det gick men hann inte med i allafall mot han.
först då ja fick se han i verkstan kände ja igen han, han kollade in mig genom en ruta mellan verkstan och butiken då han kom in till butiken, talade i sin telefon med en kund som hade fått fel på bilen och skulle boka tid och ja stod bara där och vänta, han kolla igen på mig.
Då han var klar telefon vända han sig mot mig och fråga mig om ja höll på med rally fortfarande !......... nej gör du frågade jag nej det finns det ingen tid för sade han men ja har en bil för det som ja ska bygga om.
Alltså vi hade inte sett varann sedan av mitten av 1980 talet, men ändå så var det som igår vi hade prata med varandra.
precis som att tiden har stått still under dessa år.
var kvar i en ca 30 minuter och vi mindes minnen och prata om dom och vi var så rörandes överens att ja skulle hojta till nästa gång han står där på startlinan igen med en nybygd bil, när han får tid igen för rally för just nu fanns det mycket jobb på firman och som vanligt hade han fullt upp med det.
men det var ju så klart ett kul möte och det bästa som hade hänt denna dag.