album 296

2018-01-03 19:22
Årets första bilder ..........
Brukar var gång som ja har långledigt försöka att komma iväg en dag eller två.
eller på luffen som ja brukar kalla det.
Idag så blev det en redig långkörare på 33 mil i bilen och ja rörde mig i södermanslän och i närke om vartannat.
Ångrade mitt val för en liten stund på väg, ja skulle även ha vart kring nora trakten och fortsatt med mina gruvhåls besök där.
när ja for i väg kl 07,00 i morse så snögade det rätt så bra här hemma fast dom hade lovat uppehåll med dimma idag, i morgon så skulle ovädret komma igentligen enligt smhi, men söder om kolsva och resten av vägen så var det helt snöfritt och ja fick klara mig med regnskurar i stället.
Ett första stopp med fika och foto för mig blev vid hjälmare sund och se en skymt av en soluppgång över hjälmaren den var fin med kallt i luften från sjön.
mindre fint var det att se sig runt omkring där ja stog och efter andra före mig som har stannat där ja hade stannat.
Alltså att få människor sluta att skräpa ner dit kan vi aldrig nå.......
Likväl som att konvertera över till elfordon från fosila bränslen kommer heller aldrig att ske hur mycket än regeringen vill..........
men vi kan väl börja med att kunna ställa krav och i detta fall på vägverket att hålla rent och att sätta ut flera sop behållare på bägge sidor av vägen vid var rastplats och inte bara på den ena sidan.
ja jag är mycket besviken på att det skräpas ner på detta sätt, helst under en varm sommar dag.
blir en utsöndrande lukt och det kan samlas råttor på sådanna här ställen.
möss må vara hänt dom är till 99% ofarliga och små fina djur men råttor vill vi inte ha där vi sitter och äter vår färdfika om somrarna efter väg kanten.
har nog aldrig stött på en sådan här stor sophög någongång efter en rastplats först idag därför min reaktion av det hela !!