album 292

2017-12-25 09:11
Julen fortsätter
Då var julafton över även detta år, men julen lever kvar i högsta grad i några dagar till, och det är väl idag som det är den stora juldagen på julen igentligen !
Igår på afton så var ja igång redan vid 05,30 och kom i säng först kl 01,00 och ja fattar inte att ja årka vara vaken hela tiden, man brukar bli trött efter alla mat.
men vi hade det så lungt och trevligt och gemytligt igår som vi brukar ha, en mycket tradionell jul. förr om jularna för ca 6 år sedan så var det flera runt matbordet det var släkt och nära vänner som fanns med oss då.Nu så tänker ja inte så mycket på det längre
Men vi hade långa trevliga samtal under matens intag då hur året hade vart och så, och hur jularna såg ut när dom var unga och barn.
Och detta med vita jular är inte så självklart ska ni veta !
dom äldre då runt matbordet kunde berätta hur hårda vintrarna var under 40 talet med mycket snö och kyla, men också hur gröna dom kunde vara senare och blåsiga. en av dom var skogshuggare och jobbade i skogen han berätta att dom var ute och tog hand om vindfällen på mellan dagarna efter en storm och det var så varmt i luften att dom jobbade i enbart skjortan på sig detta var under 60 talet. en annan berätttade att han med sin mamma var ute och gjorde fint i trädgården och räfsa ihop höstlöven på nyårsdagen detta var under 50 talet.
I år fick vi en vit jul det brukar bli det fortfarande !
Kalle med vänner är inte så viktigt för mig längre och teven är inte så viktigt här hemma över julen, men karl-bertil den ska ja se var år vart fall.
fick se vart fall årets julvärdar i fem minuter vart fall i går, och ja kan väl säga att detta blev väl inte så värst lycket av svt milt sagt !
svt kontrade med att dom håller på att testar sig fram hur övriga julvärdar ska jobba för svt framöver och hur det kan komma att se ut fram över i teven.
ja kan väl bara säga att man tester sig inte fram över en sådan här viktig helg på årets stora högtid och fest !!
Min kära hustru gick iväg och gjorde sin plikt efter julmiddagen och hon med flera på jobbet såg till dom äldre i samhället att dom hade det bra under julafton äldre omsorgen en sådan viktigt position i samhället dom gör ett fantastikt jobb! ...........men då passade ja på att gå runt med kameran här hemma och fota på några ting i huset.
med teven avslagen och med musik ifrån köket i stället ........så tog ja hand om disken, maten och tillverkade ris ale malta tills min hustru kom hem från jobbet runt 21,30 och då kom även tomten med paketen och vi avsluta julaftons kvällen lika mysigt som den började.